500 g těstovin (např. fusilli nebo penne)
sůl na vaření těstovin
cca 10 cherry rajčátek
1 červená paprika
1 menší plechovka sterilované kukuřice (cca 150 g pevného podílu), slijte nálev
hrst polníčku
4 kuřecí prsa
sůl
½ ČL granulovaného česneku
2 PL oleje
75 g strouhaného parmazánu
dresing:
5 PL zakysané smetany
5 PL majonézy
1 PL citronové šťávy
2 stroužky česneku
2 PL GOROLSKÉ SMĚSI
1Uvařte těstoviny:
Ve větším hrnci osolené vody uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a pořádně propláchněte pod studenou vodou, aby se zastavil proces vaření a těstoviny zůstaly krásně pevné. Nechte je vychladnout, aby nebyly teplé při přidávání do salátu.
2. Připravte kuřecí maso:
Kuřecí prsa očistěte, nakrájejte na menší kousky, lehce osolte a posypte granulovaným česnekem. Na oleji restujte na pánvi cca 5 minut z každé strany, dokud nejsou hotová. Nechte vychladnout.
3Nakrájejte zeleninu:
Cherry rajčátka rozčtvrťte, červenou papriku nakrájejte na kostičky, kukuřici slijte. Vše vložte do velké mísy spolu s těstovinami a masem.
4Připravte dresing:
V menší misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, citronovou šťávu, prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek a GOROLSKOU SMĚS. Důkladně promíchejte a přidejte do mísy spolu s parmazánem.
5Finalizace:
Všechny ingredience promíchejte. Polníček přidejte až těsně před podáváním, aby zůstal svěží.
Salát podávejte vychlazený.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.