125 g másla
3/4 hrnku čekankového sirupu
3 vejce
6 banánů
1 a 1/3 hrnku špaldové mouky
1/2 ČL soli
1/2 ČL jedlé sody
1/2 kypřícího prášku
špetka mleté skořice
máslo na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání formy
Předehřejte troubu na 180 °C.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.
Máslo dejte do mísy a chvíli šlehejte, dokud nebude krémové. Poté přidejte čekankový sirup a opět šlehejte, dokud se obě ingredience dobře nespojí. Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, a šlehejte asi 1 minutu po každém přidání.
Přidejte rozmačkané banány (ideální je, když jsou opravdu hodně zralé a měkké), špaldovou mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě dozlatova, přibližně 45 minut (doba pečení může záviset na výkonu trouby). Jestli je bábovka upečená, poznáte tak, že do ní zapíchnete dřevěnou špejli, a po vytažení bude čistá.
Hotovou a vychladlou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem.
Davídkův tip: Do těsta můžete přidat i trošku mleté skořice – dodá bábovce šmrnc!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.