Recepty

Balkánská krémová romanesco polévka s Bulharskem

Balkánská krémová romanesco polévka s Bulharskem

počet osob
4

čas přípravy
25 min. příprava

obtížnost
0

druh jídla
Ájurvédská kuchyně

Potřebujeme

1 romanesco
2 brambory
1 mrkev
150 ml smetany
2 PL ghí
2 ČL koření Bulharsko
pepř černý mletý
sůl

Bulharsko nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Romanesco umyjte a rozeberte na růžičky. Brambory a mrkev si nakrájejte na kostky.

2Romanesco vložte do hrnce (můžete si nechát pár růžiček na ozdobení), přidejte brambory a  mrkev. Zalejte vodou a osolte, přidejte Bulharsko a vařte do měkka cca 20 minut.

3Polévku rozmixujte ponorným  tyčovým mixérem a přilejte smetanu. Přidejte ghí a případně ochuťte solí a pepřem.

4Podávejte s malými odloženými růžičkami romanesca nebo s krutóny. Můžete také ozdobit plátky mrkve.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Bulharsko
Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie