Recepty

🇹🇷 Azu po tatarsku s rýží

 Azu po tatarsku s rýží

počet osob
6

čas přípravy
10 min. příprava

obtížnost
střední

druh jídla
Hovězí

Potřebujeme

1 kg hovězí kýty
sádlo
2 větší cibule
nakládané okurky podle chuti
4 oloupaná rajčata nebo plechovka rajčatového protlaku
2 PL ARMÉNSKÉ ADŽIKY
1 ČL UZENÉ PAPRIKY
1 PL VEGE RAJČÁTKA
1 PL medové hořčice
máslo
sůl

Arménská adžika nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso nakrájejte na nudličky, cibuli nadrobno, oloupaná rajčata a okurky na kostičky. Maso zasypte kořením ARMÉNSKÁ ADŽIKA a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout.

2V pekáči nebo v hrnci rozehřejte sádlo. Přidejte maso, zprudka ho zatáhněte a přisypte cibuli. Pár minut restujte a přidejte medovou hořčici (místo medové hořčice můžete použít i lžíci plnotučné hořčice a lžičku medu), rajčata a UZENOU PAPRIKU.

3Zalijte větším hrnkem vývaru nebo vody. Stáhněte plamen, přiklopte víkem a pomalu duste na plotně nebo v troubě.

4Když je maso měkké, přidejte nakrájené okurky, sůl, VEGE RAJČÁTKA  a odklopené nechte pomalu zredukovat.

5Nakonec zjemněte máslem a dosolte podle chuti.

Podávejte s rýží nebo arménským chlebem lavaš. Lavaš je dnes běžně k dostání.

Azu, stejně jako gulášů, jsou tisíce verzí. Toto je má vlastní originální verze AZU, která se nejvíce přibližuje autentické tatarské kuchyni. Pokud chcete vyzkošet pravé AZU, navštivte Kavkaz a tam si vychutnejte pravý originál.

Dobrou chuť vám přeje Davídek!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Arménská adžika
Všechny recepty s kořením Vege - rajčátka
Všechny recepty s kořením Paprika uzená

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie