1 kg hovězí kýty
sádlo
2 větší cibule
nakládané okurky podle chuti
4 oloupaná rajčata nebo plechovka rajčatového protlaku
2 PL ARMÉNSKÉ ADŽIKY
1 ČL UZENÉ PAPRIKY
1 PL VEGE RAJČÁTKA
1 PL medové hořčice
máslo
sůl
Arménská adžika nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
1Maso nakrájejte na nudličky, cibuli nadrobno, oloupaná rajčata a okurky na kostičky. Maso zasypte kořením ARMÉNSKÁ ADŽIKA a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout.
2V pekáči nebo v hrnci rozehřejte sádlo. Přidejte maso, zprudka ho zatáhněte a přisypte cibuli. Pár minut restujte a přidejte medovou hořčici (místo medové hořčice můžete použít i lžíci plnotučné hořčice a lžičku medu), rajčata a UZENOU PAPRIKU.
3Zalijte větším hrnkem vývaru nebo vody. Stáhněte plamen, přiklopte víkem a pomalu duste na plotně nebo v troubě.
4Když je maso měkké, přidejte nakrájené okurky, sůl, VEGE RAJČÁTKA a odklopené nechte pomalu zredukovat.
5Nakonec zjemněte máslem a dosolte podle chuti.
Podávejte s rýží nebo arménským chlebem lavaš. Lavaš je dnes běžně k dostání.
Azu, stejně jako gulášů, jsou tisíce verzí. Toto je má vlastní originální verze AZU, která se nejvíce přibližuje autentické tatarské kuchyni. Pokud chcete vyzkošet pravé AZU, navštivte Kavkaz a tam si vychutnejte pravý originál.
Dobrou chuť vám přeje Davídek!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.