Zálivka:
1 šťáva z jedné limetky
kůra z jedné limetky
1 PL rybí omáčky
2 PL třtinového cukru
špetka CAYENSKÉHO CHILLI
špetka směsi CARIBIC
5 rozdrcených papájových semínek
Salát:
větší čtvrtka papáji
půl balíčku uvařených tenkých rýžových nudlí
2 větší nebo 3 střední mrkve
půl červené cibule
240 g loupaných krevet
4 stroužky česneku
špetka DRCENÉHO CHILLI
špetka směsi CARIBIC
olej na orestovaní
Na doladění:
hrst nasekaných pražených arašídů
čerstvý nasekaný koriandr
čerstvá červená chilli paprička
Chilli cayenské nakoupíte zde
Chilli drcené nakoupíte zde
Caribic nakoupíte zde
Caribic nakoupíte zde
1Orestujte krevety z každé strany cca 2 minuty na kapce oleje s DRCENÝM CHILLI, kořením CARIBIC a nadrobno nasekaným česnekem.
2Do dvou hlubokých talířů nebo misek dejte na spod uvařené rýžové nudle. Na ně nakrájenou papáju, na menší nudličky nakrájenou mrkev, na tenké proužky nakrájenou cibuli a na to restované krevety.
3V misce nebo hrníčku smíchejte limetkovou šťávu, limetkovou kůru, rybí omáčku, cukr, sůl, koření CARIBIC rozdrcená papájová semínka a CHILLI. Chuť by měla být kyselá, ale zároveň slaná, kořeněná a sladká.
4Hotovou zálivku nalijte na salát. Salát ozdobte nasekanými arašídy a koriandrem. Můžete přidat nasekanou červenou chilli papričku.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.