Omáčka
1/4 šálku vymačkané pomerančové šťávy
2 PL bílého vinného octa
2 PL sójové omáčky
špetku CHILLI MLETÉHO
2 ČL ČESNEKU GRANULOVANÉHO
1 ČL POMERANČOVÉ KŮRY DRCENÉ
1/2 ČL ZÁZVORU MLETÉHO
1/4 šálek třtinového cukru
3/4 kg kuřecích prsou
1 vejce
1/2 šálku kukuřičného škrobu
2 lžíce třtinového cukru
3 lžíce olivového oleje
Na ozdobení
jarní cibulku
SEZAM ČERNÝ
Sezam černý nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Pomerančová kůra drcená nakoupíte zde
Zázvor mletý nakoupíte zde
Chilli mleté nakoupíte zde
1V misce smíchejte všechny suroviny na omáčku, pořádně promíchejte a dejte bokem.
2Připravte si dvě misky. Do jedné dejte vajíčko a rozšlehejte. Do druhé nasypejte kukuřičný škrob, 2 lžíce třtinového cukru a promíchejte.
3Maso nakrájejte na menší kousky. Vložte je do rozšlehaného vajíčka a poté obalte ve směsi škrobu s cukrem.
4Na velkou pánev nalijte olivový olej, nechte pořádně zahřát a poté přidejte nachystané maso. Smažte asi 6 minut, dokud se maso nezatáhne a nezačne zlátnout.
5Na maso nalijte připravenou omáčku, snižte teplotu a nechte vařit cca 10 minut.
Tip: Hotové maso dozdobte černým sezamem a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.