Recepty

🌏 Asijské hovězí s brokolicí

🌏 Asijské hovězí s brokolicí

počet osob
4

čas přípravy
15 min. příprava
60 min. dušení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Asia

Potřebujeme

800 g hovězí kýty
1 brokolice
1 větší cibule
2 PL sójové omáčky
1 PL rybí omáčky
1 PL koření ČESKÁ ČÍNA
vývar na podlévání
olej na restování

2 hrnky jasmínové rýže
1 ČL ČERNÉHO SEZAMU

Česká čína nakoupíte zde
Sezam černý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso nakrájejte na malé nudličky a orestujte ze všech stran na rozpáleném oleji ve wok pánvi. 

2Cibuli nakrájejte na měsíčky a restujte s masem dozlatova. Přisypejte koření ČESKÁ ČÍNA a promíchejte. 

3Nalijte na směs sójovou a rybí omáčku, přikryjte pokličkou a duste, dokud nebude maso měkké. Podle druhu, kvality a stáří masa to trvá zhruba 60 - 90 minut. Průběžně podlévejte vývarem, případně dochucujte omáčkami. Přibližně po 45 minutách přidejte nakrájené růžičky brokolice. 

4Rýži několikrát propláchněte, dokud nebude voda čirá. Zalijte vodou asi 1 cm nad okraj rýže a vařte cca 20 minut do změknutí. V průběhu vaření rýži nemíchejte. 

5Servírujte na talíř směs masa a rýži posypanou ČERNÝM SEZAMEM. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Česká čína
Všechny recepty s kořením Sezam černý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie