800 g hovězí kýty
1 brokolice
1 větší cibule
2 PL sójové omáčky
1 PL rybí omáčky
1 PL koření ČESKÁ ČÍNA
vývar na podlévání
olej na restování
2 hrnky jasmínové rýže
1 ČL ČERNÉHO SEZAMU
1Maso nakrájejte na malé nudličky a orestujte ze všech stran na rozpáleném oleji ve wok pánvi.
2Cibuli nakrájejte na měsíčky a restujte s masem dozlatova. Přisypejte koření ČESKÁ ČÍNA a promíchejte.
3Nalijte na směs sójovou a rybí omáčku, přikryjte pokličkou a duste, dokud nebude maso měkké. Podle druhu, kvality a stáří masa to trvá zhruba 60 - 90 minut. Průběžně podlévejte vývarem, případně dochucujte omáčkami. Přibližně po 45 minutách přidejte nakrájené růžičky brokolice.
4Rýži několikrát propláchněte, dokud nebude voda čirá. Zalijte vodou asi 1 cm nad okraj rýže a vařte cca 20 minut do změknutí. V průběhu vaření rýži nemíchejte.
5Servírujte na talíř směs masa a rýži posypanou ČERNÝM SEZAMEM.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.