Recepty

Arménský vege kebab s tahini omáčkou

Arménský vege kebab s tahini omáčkou

počet osob
3

čas přípravy
10 min. příprava
10 opékání

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 balení ochuceného tofu (ideálně tofu marinované)
3 lahůdkové cibulky
2 stroužky česneku
2 ČL koření ADŽIKA
2 PL olivového oleje
1 hrst nasekané petržele nebo koriandru
2 PL rajčatového protlaku
3 PL cizrnové mouky
Sůl dle chuti

Na tahini omáčku

4 PL sezamové pasty tahini
2 větší citróny
Sůl
1 stroužek česneku
Voda dle potřeby

Arménská adžika nakoupíte zde

Postup přípravy

1Tofu nastrouhejte na jemno. Přidejte na drobno nakrájenou cibulku, česnek, olej, protlak, koření ADŽIKA, sůl. 

2Důkladně propracujte až vznikne kompaktní hmota. Na závěr přidejte petržel a dohustěte moukou nebo jinou suchou ingrediencí tak, aby bylo možné rukama tvořit válečky. 

3Malé kebaby můžete pozvolna opékat na pánvi, grilu či v horkovzdušené fritéze do zlatova. 

4Sezamovou pastu dejte do vyšší misky, přidejte šťávu ze 2 citronů, osolte a míchejte do hladka. Po lžících přidávejte studenou vodu, až dosáhnete požadované konzistence. 

5Kebaby podávejte se zeleninou, chlebovými plackami a sezamovou omáčkou. Doplnit je můžete i rýží či kuskusem. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Arménská adžika

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie